Venta Veluwe

Contactgegevens

Venta Veluwe
Horsterweg 225
3853 JD Ermelo
tel. 06-82258264
Venta Veluwe

Venta Veluwe staat klaar voor vrouwen met een psychische kwetsbaarheid zoals (complexe) PTSS, (borderline) persoonlijkheidsproblematiek of een autismespectrumstoornis, die een onderbreking nodig hebben van hun huidige situatie. Wij bieden een kortdurende logeerplek van maximaal een week; een plek waar op de eerste plaats een adempauze wordt geboden aan zowel gast als diens eventuele naaste(n), bijvoorbeeld ter onderbreking van oplopende spanning of een stressvolle situatie.
Logement Venta Veluwe is een initiatief van Peter en Isolde Jens. Zij wonen met hun drie kinderen op het terrein van het logement en verwelkomen als gastvrouw en als gastheer van Venta Veluwe de gasten. Gedurende de dag zijn Peter en Isolde te vinden in en rondom het gastenverblijf. Hun kennis van en jarenlange ervaring met psychiatrische problematiek vormt een bijdrage aan het specifieke karakter van deze onderneming.

Venta Veluwe bestaat uit drie aaneengesloten gebouwen. In het eerste gebouw vanaf de straat, een oud huis uit begin 1900, woont de familie Jens. Daarachter begint in de aanbouw het logement. In het logement zijn zeven ruime zit/slaapkamers met een eigen badkamer, waarmee je als gast de mogelijkheid wordt geboden om in een rustige en comfortabele omgeving tot ontspanning te komen. Daarnaast is er een gemeenschappelijke, moderne woonkeuken en zitkamer. Venta Veluwe staat op een groot, groen terrein met een monumentale eik en enkele bijgebouwen, en is omgeven door landerijen en rust. Onze gasten worden uitgenodigd om tijdens hun verblijf dagelijkse bezigheden op te pakken, zoals boodschappen doen, koken, in de moestuin werken of de dieren verzorgen.
Venta Veluwe wil een gastvrije, warme en aangename pleisterplaats (‘Venta’) zijn voor iedereen die door psychosociale belasting de tijd en ruimte nodig heeft om even op adem te komen. Een logement waar onze gasten zich veilig voelen en waar vandaan ze, na verloop van enkele dagen, vol goede moed weer huiswaarts keren.
Onze doelstelling is dat de gast ruimte krijgt om te ontspannen en energie te herwinnen om daarna weer verder te kunnen in de eigen omgeving.
E-mail of bezoek onze website door op de desbetreffende icoon te klikken.