PROEVERIJ DE ONTMOETING

Contact gegevens

Proeverij De Ontmoeting
Stationsstraat 133
3851 ND Ermelo
tel. 0341-553286
Stichting De Ontmoeting

In 2005 is Stichting De Ontmoeting in nauwe samenwerking met ’s Heeren Loo gestart met Proeverij de Ontmoeting. Doelstelling voor Proeverij De Ontmoeting was om een uitdagende werkplek in een kleine professionele horecagelegenheid te bieden aan mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. In Ermelo is het dé “ontmoeting”splek voor winkelend publiek, toeristen, zakenmensen. In de Proeverij zijn een lunchroom, koffie- en theewinkel en een bonbonatelier. gecombineerd. Bij alle werkzaamheden worden de medewerkers met een beperking/afstand tot de arbeidsmarkt betrokken. Ontwikkeling van de medewerkers en een veilige en gezellige werkplek is de rode draad in het beleid. De medewerkers worden ondersteund door horecavakkrachten en zorgbegeleiders.

Per 1 januari 2022 is De Ontmoeting een zelfstandig dagbestedingsorganisatie. De samenwerking met ’s Heeren Loo heeft een andere vorm gekregen. De cliënten die bij De Ontmoeting werken hebben verschillende achtergronden en hebben over het algemeen het speciaal voortgezet onderwijs gevolgd. De cliënten kunnen over het algemeen goed met piekmomenten omgaan en stellen de contacten met de gasten op prijs.
Wij besteden veel aandacht aan het ontwikkelen van de talenten van onze medewerkers door het aanleren van werknemersvaardigheden, het leren samenwerken en het leren van het horecavak in de praktijk. Dit laatste wordt aangevuld met theorie en waar mogelijk organiseren wij workshops.
De combinatie van horeca, winkel en bonbonatelier maken Proeverij De Ontmoeting tot een unieke werkplek. De variatie in werk is interessant voor de cliënten en voor onze gasten.

Proeverij De Ontmoeting heeft in haar 17 jarig bestaan een goed imago opgebouwd in Ermelo. De inwoners uit Ermelo en vakantiegasten komen graag naar de Proeverij.
E-mail of bezoek onze website door op het desbetreffende icoon te klikken.