De Drijvende Ambachtsschool

Contact gegevens

De Drijvende Ambachtsschool
Postbus 81
3890 AB, Zeewolde
tel. 0341-267758
Wie zijn wij?

De Drijvende Ambachtsschool is een in 2013 opgerichte sociale firma, die gebruik maakt van water, kleine bootjes en eilanden om jongeren die (nog) niet binnen de maatschappij passen, de basisvaardigheden aan te leren om deel te gaan nemen aan het arbeidsproces.

Wij willen jongeren een dagbesteding en aanzet tot een zinvolle levensbesteding bieden. Daarnaast kan er bij ons een taakstraf worden uitgevoerd. Onze dagbesteding is gebaseerd op methodiek om de jongere een grotere kans te geven op een plek op de arbeidsmarkt of in het reguliere onderwijs.
Wij werken onder andere met gedragscorrectie, het aanleren van een dag- en nachtritme, opdrachtgericht taken uitvoeren en samenwerken.

Wij leren ze op tijd te komen, naar de werkmeester te luisteren, hun werkplek netjes te houden, zelf initiatief te nemen, zelfstandig werkzaamheden uitvoeren en hulp te vragen als iets niet lukt.

Daarnaast geven we de jongeren ervaring in het werken met gereedschap en machines, zoals hamers, schuurmachines, grasmaaiers, heggenscharen en natuurlijk buitenboordmotoren en alles wat er komt kijken bij het varen met een boot.

E-mail of bezoek onze website door op de desbetreffende icoon te klikken.