IN - TUTO

Contact gegevens

In-tuto
Betsy: 06-200 159 62
IN-TUTO

IN-TUTO, latijn voor “in vertrouwde handen”, verleent diensten voor senioren zodat ze langer in hun eigen vertrouwde veilige omgeving kunnen blijven wonen. IN-TUTO biedt hulp bij de zelfredzaamheid van ouderen en helpt ze de regie te houden over hun eigen leven.

Visie
Mensen worden steeds ouder en vinden het fijn om in hun eigen omgeving te blijven wonen. Vaak is dat met een beetje hulp van de kinderen goed te realiseren. Helaas komt het ook voor dat de kinderen te ver weg wonen, of hebben ze er gewoon niet de mogelijkheid voor om hun ouders bij te staan. Het kan ook gebeuren dat de kinderen de rol van mantelzorger wel op zich kunnen nemen maar dat ze af en toe vrij willen nemen of wat extra hulp nodig hebben. In dat geval kan IN-TUTO bijspringen.

Missie
Wij helpen senioren door ze te ondersteunen op een aantal vlakken zoals bijvoorbeeld administratie, hulp met de computer, coördinatie van zorg en hulp bij het in stand houden van hun sociale netwerk. Denk hierbij aan begeleiding naar een familiefeest of andere gelegenheid. Bij het coördineren van vrijwilligers kan IN-TUTO ook een rol spelen. Ook willen wij ouderen graag helpen om in beweging te blijven. Bijvoorbeeld door regelmatig een boswandeling met ze te doen. IN-TUTO voorkomt vereenzaming van haar klanten door bijvoorbeeld te zorgen dat er aanspraak is in de vorm van een gezelschapsdame/heer eventueel met vrijwilligers.

Plan van aanpak
In een persoonlijk gesprek samen met u en/of uw kinderen bespreken we tegen welke zaken u aanloopt en hoe IN-TUTO u hierbij van dienst kan zijn. Samen maken wij een zorgplan. Hierna gaan we van start met de dienstverlening en zullen regelmatig evalueren of het zorgplan nog voldoet. En indien nodig wordt het zorgplan aangepast
E-mail of bezoek onze website door op de desbetreffende icoon te klikken.