Speltherapie Jonna

Contact gegevens

Speltherapie Jonna
Molenweg 32
3849 RN Hierden
tel. 0341-251426
Speltherapie Jonna

Speltherapie Jonna biedt een vorm van begeleiding, speciaal voor kinderen die te maken hebben met emotionele problematiek. Voor een kind is het vaak moeilijk om over gevoelens en gedachten te praten; hoe druk je in woorden uit wat je van binnen voelt of wat je denkt?

Spel is voor kinderen dè manier om zich te uiten. Het is als een taal: speeltaal. Spelend kan het kind zijn ervaringen en gevoelens uitdrukken. Vanuit mijn professie als speltherapeut luister ik naar deze speeltaal, probeer het te begrijpen en reageer erop, spelend en pratend. Al spelend leert het kind zijn gevoelens te begrijpen en ermee om te gaan. Ook kan het kind nieuwe ervaringen opdoen in het spel en eigen mogelijkheden ontdekken. Kortom: Spel helpt het kind om emotioneel in evenwicht te komen.

Annelies van der Snoek van Duijn biedt begeleiding aan kinderen vanuit de praktijk voor speltherapie ‘Jonna’ te Hierden.

“Ik ben 10 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Toen mijn eigen kinderen wat groter werden wilde ik graag weer wat in mijn vakgebied gaan doen, maar dan meer gericht op individuele begeleiding van kinderen. Ik ben op zoek gegaan naar mogelijkheden hiervoor, en vond deze in een post- HBO- opleiding speltherapie. Deze heb ik gedaan in Diemen. Deze opleiding is gebaseerd op de Client Centered denkwijze. Dit houdt onder andere in:
• Een warme, vriendelijke relatie tussen kind en therapeut
• Het kind weet zich geaccepteerd door de therapeut
• Zijn/ haar gevoelens mogen er zijn

Dit zijn principes die aansluiten bij mijn christelijke levensvisie: een liefdevolle relatie tussen God en mens, mogelijk gemaakt door Jezus.

Ik werk sinds 2008 in mijn eigen praktijk, sinds 2011 bij mij aan huis in Hierden. Een heerlijke plek, middenin de natuur ”
E-mail of bezoek onze website door op de desbetreffende icoon te klikken.