Cynthia Beerepoot Alleen Samen Verder

Contact gegevens


Tolweg 2
3851 SK Ermelo
tel. 06–18189981
Cynthia Beerepoot Alleen Samen Verder

Alleen samen verder: een praktijk gespecialiseerd in echtscheidingsproblematiek. Wanneer er steeds terugkerende conflicten zijn in een relatie of wanneer de echtscheiding zeer problematisch verloopt, dan is het tijd om op een andere manier in gesprek te gaan met elkaar.

Ik richt mij in mijn praktijk op echtparen die niet meer weten of ze bij elkaar willen blijven, mensen die op een goede manier uit elkaar willen gaan of mensen die steeds terugkerende verwijten en conflicten hebben na hun echtscheiding. Ik werk met de SCHIP aanpak, dit is een aanpak die kijkt naar de conflicten die spelen en ook kijkt naar de verliezen die er over en weer zijn. Een echtscheiding is namelijk een periode waarbij er veel verliezen zijn. Het verlies van de relatie, je houvast en een gezamenlijke toekomst die je voor ogen had. Daarnaast ook verlies van vrienden, familie, deels de kinderen en zo veel meer. Maar ook de conflicten die ontstaan kunnen leiden tot verliezen van bijvoorbeeld vertrouwen in elkaar. Deze verliezen worden vaak alleen beleefd, terwijl er vaak ook gezamenlijke verliezen zijn. Vaak zijn er al eerder in de relatie momenten van teleurstelling geweest, als deze onuitgesproken blijven of als je dit niet van elkaar weet, kan dit steeds weer leiden tot terugkerende verwijten en onbegrip.
De schip aanpak helpt hierin door met elkaar hier naar te kijken en te ontdekken dat achter de boosheid van jezelf of de ander ook andere emoties zitten. Zo ontstaat er een opening naar elkaar. Er is ruimte om elkaar weer te horen. De bedoeling van de aanpak is om het vertrouwen in elkaar weer te herstellen en uiteindelijk weer partners te worden in het ouderschap.

De aanpak is zeer succesvol, doordat besproken wordt waar het in de kern om gaat. Hiermee pak je de oorzaak van het probleem aan en kun je patronen die vaak al jarenlang spelen doorbreken met elkaar.
E-mail of bezoek onze website door op de desbetreffende icoon te klikken.